Perempuan dulu VS Perempuan sekarang


Ehem Hai dan Assalamualaikum :'3 Eh eh ap motif letak gmbr cenggitu ? Ehem fuhh bersusah payah aku cri gmbar tu , download , edit , kasik warna pelik2 dan hasilnyaa , tadaaaaaaaaa , bruk kan gmbr ats tu . Eh eh *ad aku kesah ?* Heee . stop merepek :*

Okay-2 motif masukkn gmbr tu sbb saja na bagytahu cenggini la wanita sekarang x)) Perempuan sekarang dan dulu berbeza kay . Sekarang susah na cari perempuan melayu yg ayu sikapnye kan ? AHA . Na tau ta , perempuan dlu kan , die kan ............. :

1. Perempuan dulu kecik2 da pndai masak , Perempuan sekarang makan kat luar je :3
2. Perempuan dulu selalu duduk rumah , Perempuan sekarang selalu hang out hujung minggu :3
3. Perempuan dulu tak pernah bantah cakap mak ayah , Perempuan sekarang ada je ta puas hati .__.
4. Perempuan dulu na jumpe lelaki pon malu, Perempuan sekarang amboi, bnyk boyfie :3
5. Perempuan dulu masa lapang tlong mak goreng pisang , Perempuan sekarang tinggl makan je pisang goreng  yg mak da siap masak . HAHA .
6. Perempuan dulu suka sangt pkai bju kurung , Perempuan sekarang pkai bju kurung tyme raya je :3
7. Perempuan dulu umur 16 tahun da boleh kahwen, Perempuan sekarang umur 24 bru mak bgy kahwen x(( *Kahkah ini aku bergurau :P*

Eeee sebenrnye terasa sendri dngn ap yg aku taip x(( aha . kalau memasak tu, ehem ehem buat kek bolela, klau msk lauk2 ni kurang skit bkat tu x(( yg no 7 tu bergurau je, hehe xD

Ownersaid : Ehem ehem *note to myself* Na berubahhh , belajar masak, menjahit, dan laen2 yg mcm perempuan x(( ta na buat aktiviti lasak je xp . stop join mne2 kem , aktiviti lasak x))
❤ Tekan Tajuk Entry Untuk Komen ❤

20 comments:

  1. Replies
    1. jom jom , slamat berubah xD hee

      Delete
  2. yang no 7 tuu,,cannot go betul,.*ketawagulingguling,. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem2 no 7 tu bergurau je, kehkeh , mmg ta la kn na kawen awl2 xD

      Delete
    2. apa salahnya kawin awal,,kan kan? :P kawan Dhia kawin time umur 16 tahun,.dah ada 2 anak dah tau,.:)
      http://ema-rahmah.blogspot.com/
      follow + add laa blog,,fb,,twitter kawan Dhia,.:P

      Delete
    3. seriously ? lelaki tu sebaye dngn die ke ? oh myy, mcm mne die bljr ? snggh ta percaya

      Delete
    4. yup,.tak sebaya,.22 kott time dy kawin tuu,.nan ustaz kami,.yg tuu tak tau,.huhu

      Delete
    5. akk satu seklh dngn die keeeeeeeee ? oh myyyy . mcm ta percye, ble bce tntg die kn, tbe2 rse sebak :/ ta tau knpe . ayt2 die kt blog mcm buat kte rse na berubh, eh ? aha die alim kn ? bestnye knl die .

      Delete
    6. yup 1 kelas tp sebulan jerr time f.4,.dalam kelas ema duduk depan Dhia,.:) kannn,.tegur2 laa dia,.hehe

      Delete
    7. wauu. bestnyer akk dpt knal die . rse mcm awesome . aha xD

      Delete
  3. ehem.. memang agk terasa,esp no 1,2,6 tu. btw, comey pic kt atas tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf jke terasa xD comey ea ? hee ta sia2 mengedit pic tu x))

      Delete
  4. nice entry.. agak terase.. lalalala..

    ReplyDelete
  5. opah sedara i kawen umor 12 thun kot.heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh haha msty ank da ramai kan ? kehkeh xD

      Delete
  6. ye betul tu,makin maju sesebuah ngra semakin moden ler khdpn wanita.apatah lagi skrg dunia teknologi,semuanya di hujung jari,bygkanlah nk order makanan pun guna internet.tapi jgn ambil kesempatan dan jadi malas,sudahlah ye tak.

    nanti kalau anak2 buat karangan "masakan ibu yang saya suka".....jawapannya tapau kat kedai makan seberang jalan~pizza hut~mcd~mangkuktingkat.com dll he3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaha kan kan ? so na memperdalmkn ilmu memasak xD

      Delete

 
story eqa