Matriks Atau Uitm

Bismillahirahmanirahim. Alhamdulillah dan tahniah untuk pelajar lepasan spm yg dah dapat tawaran belajar di mana mana. Admin pon lepasan spm hehe.

Dipendekkan cerita sekarang ni aku tengah dilema nak pilih matriks or uitm ? Dua dua ada kebaikan dan kekurangan so serious memang tak tahu nak pilih mana. Hati kanan kata matriks hati kiri kata uitm. Allahuakbar. Ayah pulak kata matriks, ibu pon kata matriks. Abang pula kata pergi dip, adik pon cakap pergi dip. Haha dua lawan dua dan aku masih watlek lagi. Adoi pening okay.

Kalau pilih matriks ofcos ah jimat lepastu dekat kan well melaka je pon haha tak sampai 2 jam pon. Lepastu yuran ofcos ah murah tak payah pikir duit tambang bas ke ape. Kalau takde barang ke ape ayah boleh hantar kan. Then pakaian senang je la kan just baju kurung mmg okay sangatlah kan kalau kain lagi best lol. Then takdelah senior ke ape kan haha.

Tapi matriks ni aku takot kimia dia lol lepastu kalau pointer tak ok kena tendang haha. lepastu koko dia peh satu kelas dpt yg same . What der hahaha bosan.

Dip pulak ofc ah jauh even belom tahu dkat uitm mana kan sbb petg ni bru dpt tahu. tapi course aku ofc dkat pasir gudang. penang dan dungun. Oh ya aku dapat dip electrical engineering (electronic) dkat uitm. Okay silalah gelak haa gelak lah lol. Act tu pilihan pertama dan aku dapat hahahaha sape je ta suka. Tapi dip ni dah tahu course kita apa dan In Shaa Allah bole smbong ijazah kan. Cuma tu la barang keperluan ofc mahal dahtu aku anak prmpuan sorg so ayah mcm nak tak nak je bagi jejauh. Lagipon dlu abg dip kat penang sbb dia mechanical eng. Lelaki boleh lah handle sendiri lagipon ada abg sedara kat sana. Tapi aku dah dapat course aku nak tu. Haih.

Ownersaid : Weh serious tak tahu nak pilih mana. 50/50 je haa sekarang ni tahu tak haha. Mohon hati tabah dan diri mula ada pendirian.
❤ Tekan Tajuk Entry Untuk Komen ❤

7 comments:

  1. hahaha sama-sama confuse xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kan. kita blom buat kptsn lagi hehe

      Delete
  2. kalau yakin pilih matriks, klu tak yakin terus uitm je. Jgn amik risiko.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe terima kasih untuk cadangan tu :)

      Delete
  3. Goodluck buat pilihan. Anyway im ex matrik melaka hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah saya pilih matriks. wuu hai senior haha

      Delete
  4. Goodluck buat pilihan. Anyway im ex matrik melaka hihi :D

    ReplyDelete

 
story eqa